Küpsetamata magustoidud

NÄDALA KOOK | Suvemarjadega kohupiima-halvaakook  

Tiina Lebane, 23. juuli 2021 09:27
Klassikaline külm küpsise-kohupiimakook maitseb alati ja kõigile, eriti kui kasutad täidises värskeid maasikaid või vaarikaid ja riivid sekka halvaad. 

Koostisosad
PÕHI
15 g digestiivküpsiseid
75 g võid
TÄIDIS
250 g värskeid maasikaid või vaarikaid
5 želatiinilehte
2 dl 35% rõõska koort
300 g maitsestamata kohupiimakreemi
100 g halvaad
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
poole värskelt pressitud sidruni mahl
PEALE
250 g värskeid marju (maasikad, vaarikad, sõstrad, mustikad)

Valmistamine

10–12 tk

Samal teemal

1. Purusta küpsised sõrmedega või mikserikannus. Sulata või ja vala küpsisepurule, sega läbi. Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Tõsta küpsisemass vormi põhja ja suru ühtlaseks.

2. Puhasta ja tükelda maasikad. Pane želatiin külma vee sisse paisuma. Vahusta koor.

3. Tõsta kohupiim kaussi ja murenda halvaa hulka, lisa suhkrud ja sega läbi. Pigista sidrunist mahl väikesesse potti ja lisa nii palju vett, et saad umbes 0,5 dl vedelikku. Kuumuta peaaegu keemiseni, tõsta pott pliidilt ära ja lahusta kuivemaks pigistatud želatiinilehed kuumas vedelikus. Vala vedel želatiin peenikese nirena ja kogu aeg segades kohupiimamassi hulka. Lisa marjatükid ja osade kaupa ka vahukoor. Sega täidis läbi ja vala vormi küpsisepõhjale. Tõsta vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani külmkappi tarduma.

4. Enne serveerimist eemalda kook vormist ja tõsta kandikule. Kuhja peale meelepäraseid värskeid marju.