Kalatoitude retseptid

SUVINE KALAPÄEV! Kalavorm ubade ja kukeseentega  

Pille Enden, 22. juuli 2021 06:13
Ahjuroog valgest kalast, aedubadest ja kukeseentest maitseb suviselt, eriti siis, kui kõrvale pakkuda tilliga keedetud värskeid kartuleid. Eriti hõrk tuleb vorm ahvena-või kohafileega. 

Koostisosad
200 g Kukeseened
1 tk Sibul
1 spl Või (pluss vormi määrimiseks)
200 g Sulatatud juust
1 dl Köögikoor
1 dl Riivitud juust nt cheddar, gouda või parmesan
2 spl Hakitud till
600 g Valge kala filee ( ahven, tursk, koha vm)
200 g Kollased oad
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Tükelda seened ja haki sibul. Pane seened pannile ning kuumuta kuni neist eraldunud vedelik on aurustunud.

2. Lisa või ja hakitud sibul, hauta 2–3 minutit. Lisa sulatatud juust, köögikoor ja pool riivjuustust. Kuumuta kuni juust on sulanud ning maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka seenesegu ja hakitud till.

3. Vahepeal keeda ube soolakas vees 5 minutit ja kurna.

4. Pane kalafileed võiga määritud ahjuvormi. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Pane peale oad ja seenekaste. Puista peale riivjuustu.

5. Küpseta ahjus 180° juures 15–20 minutit kuni juust on sulanud ja kergelt pruunistunud.