VANAKOOLI HÕRGUTIS! Suvesupp köögiviljade ja ürdiklimpidega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
7 dl Köögivilja- või kanapuljong või vesi
8 tk Vürtspipra tera
1 tl Suhkur
500 g Värske kartul
250 g Porgand
250 g Lillkapsas
100 g Kollased aedoad
100 g Herned
250 g Sulatatud juust
3 dl Kohvikoor või kaerakoor
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
2 spl Hakitud roheline sibul
2 spl Hakitud till
2 spl Hakitud petersell
ÜRDIKLIMBID
1 tk Muna
2 spl Sulatatud või
1 dl Piim
1.5 dl Nisujahu
3 spl Hakitud till ja petersell
Valmistamine
1. Valmista esmalt klimbitainas. Klopi muna kausis lahti. Sega hulka sulatatud või, piim ja sool. Klopi hulka jahu ja hakitud ürdid. Lase 20-30 minutit seista.
2. Kuumuta puljong või vesi kastrulis keemiseni, lisa vürtsiterad, suhkur ja veidi soola. Lisa tükeldatud kartulid ja porgandid ning keeda 5 minutit.
3. Pane potti õisikuteks tükeldatud lillkapsas ja juppideks lõigatud oad ning keeda veel 5 minutit. Lisa sulatatud juust ja keeda segades kuni see on sulanud.
4. Tõsta teelusikaga supisse klimbitainas ja puista herned. Keeda 3-5 minutit või kuni köögiviljad on pehmed ja klimbid kerkivad pinnale. Kalla supisse koor ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri hakitud rohelise sibula ja ürtidega.
Kommentaarid (0)