Taimetoidu retseptid

VANAKOOLI HÕRGUTIS! Suvesupp köögiviljade ja ürdiklimpidega  

Pille Enden, 21. juuli 2021 06:52
Tõeliselt suvine supp, milles rohkelt peenravärskeid köögivilju ja ohtralt ürte. Koduse supi sisse saab panna erinevaid köögivilju, mida parasjagu peenrast võtta on. Ürdised klimbid võib valmis keeta supis, aga ka eraldi kergelt soolakas vees või puljongis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
7 dl Köögivilja- või kanapuljong või vesi
8 tk Vürtspipra tera
1 tl Suhkur
500 g Värske kartul
250 g Porgand
250 g Lillkapsas
100 g Kollased aedoad
100 g Herned
250 g Sulatatud juust
3 dl Kohvikoor või kaerakoor
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
2 spl Hakitud roheline sibul
2 spl Hakitud till
2 spl Hakitud petersell
ÜRDIKLIMBID
1 tk Muna
2 spl Sulatatud või
1 dl Piim
1.5 dl Nisujahu
3 spl Hakitud till ja petersell

Valmistamine

1. Valmista esmalt klimbitainas. Klopi muna kausis lahti. Sega hulka sulatatud või, piim ja sool. Klopi hulka jahu ja hakitud ürdid. Lase 20-30 minutit seista.

2. Kuumuta puljong või vesi kastrulis keemiseni, lisa vürtsiterad, suhkur ja veidi soola. Lisa tükeldatud kartulid ja porgandid ning keeda 5 minutit.

3. Pane potti õisikuteks tükeldatud lillkapsas ja juppideks lõigatud oad ning keeda veel 5 minutit. Lisa sulatatud juust ja keeda segades kuni see on sulanud.

4. Tõsta teelusikaga supisse klimbitainas ja puista herned. Keeda 3-5 minutit või kuni köögiviljad on pehmed ja klimbid kerkivad pinnale. Kalla supisse koor ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri hakitud rohelise sibula ja ürtidega.