Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
27. juuli 2021, 07:12

LIHTNE, AGA MAITSEV | Vürtsised aedoad parmesaniga

Aedoad on praegusel ajal parimad ja neid on lihtne valmistada. Roa võib valmistada nii rohelistest kui kollastest ubadest või mõlemast.  Parajalt vürtsised oad sobivad kergeks eineks, kui kõrvale ampsata krõbedat saia, aga ka lisandiks prae või grillroogade juurde. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
700 g Kollased ja/või rohelised aedoad
3 spl Või
3 tk Küüslauguküüs
3 spl Hakitud petersellilehed
1 spl Tüümianilehed
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 spl Tšillikaste nt sriracha
1.5 dl Köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Soovi korral tšillihelbed
Parmesani juust

Valmistamine

1. Lõika oakaunadel otsad ära. Keeda soolakas vees peaaegu pehmeks, aga nii, et jäävad veidi krõmpsuks, u 5-6 minutit. Kurna.

2. Sulata 1 sl võid pannil, lisa pool hakitud petersellist, tüümian, viilutatud küüslauk ja oad ning kuumuta segades 3-4 minutit.

3. Lisa veel 2 sl võid ja sega kuni see on sulanud ning oad ühtlaselt võiga kaetud. Lisa sidrunimahl, tšillikaste ja puljong ning kuumuta 2-3 minutit või kuni vedeliku kogus väheneb poole võrra. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel puista peale tšillihelbeid, ülejäänud petersell ja parmesani juustu laastud.