Salati retseptid

VÄRSKENDAV! Arbuusi-kurgisalat ürdise jogurtikastmega  

Pille Enden, 26. juuli 2021 07:31
Tõeline värskendav suvesalat! Mahlasele arbuusile ja krõmpsule kurgile annab maitset ürdine jogurtikaste ja panevad täpi kergelt marineeritud sibul ning mündi- ja basiilikulehed. Salatit on mugavam süüa, kui see on valmistatud seemneteta arbuusist.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Šalottsibul
3 spl Punase veini äädikas
0.25 tl Meresool
1.5 kg Arbuus
1 tk Pikk kurk
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Serveerimiseks mündi- ja basiilikulehed
JOGURTIKASTE
2 dl Kreeka jogurt
1 dl Mündi- ja basiilikulehed
1 spl Oliiviõli
1 tl Mesi või siirup
Sool

Valmistamine

1. Viiluta sibul ja sega äädika ning soolaga. Jäta salati valmistamise ajaks maitsestuma.

2. Valmista jogurtikaste. Töötle jogurt, hakitud ürdid, õli, mesi ja näpuotsaga soola kombainis või saumikseriga ühtlaseks. Või haki ürdid hästi peeneks ja sega ülejäänud ainetega.

3. Lõika arbuus 1,5 cm kuubikuteks ja kurgid õhukesteks viiludeks. Pane arbuusikuubikud ja kurgiviilud vaagnale, nirista peale kaste ning tõsta peale sibul ja ürdid.

4. Nirista peale 2 sl oliiviõli ja maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.