Lihatoidu retseptid
19. juuli 2021, 07:17

HEAD ISU SUVISEKS ARGIPÄEVAKS! Suvikõrvitsa-hakklihahautis

Köögiviljad ja hakkliha hauduvad mugavalt kõik üheskoos maitsvaks pajaroaks. See roog ei vajagi midagi muud lisaks, kui siis vaid krõbedat saia. Kastmele annab tummisust riivitud parmesan ja roale lisavad värskust basiilikulehed.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Roheline paprika
2 tk Sellerivars
800 g Suvikõrvits
0.75 dl Oliiviõli
400 g Veisehakkliha
400 g Kartul
500 g Hästi küpsed tomatid või 1 prk (400 g) tükeldatud tomatid
2 spl Tomatipasta
3 dl Vesi
2 dl Riivitud parmesani juust
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Riivitud parmesan
Basiilikulehed

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks. Haki seller. Lõika suvikõrvitsad pikuti neljaks ja siis u 2 cm juppideks.

2. Kuumuta õli poti põhjas. Pane potti hakkliha, sibul, küüslauk, paprika ja seller. Lisa soola ja pipart ning kuumuta kuni liha on pruunistunud ja köögiviljad pehmed.

3. Lisa suvikõrvits, õhukesteks viiludeks lõigatud kartulid ja tükeldatud tomatid. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta 12-15 minutit. Võta kaas ära, lisa tomatipasta ja vesi ning kuumuta nii kaua kuni suvikõrvits ja kartul on pehmed.

4. Sega hulka 2 dl riivitud parmesani ja maitsesta veel kui vaja soola-pipraga. Serveeri riivitud parmesani ja basiilikulehtedega.