Võileib
Foto: Siim Vahur/Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Võileib viskikastmese portobello, hummuse ja õunaga
Valmista Maru Metspalu krõbeda haputaigna võileiba ning avasta maitseka portobello ja krõmpsu õuna põnev kooslus!
Retseptist saab 4 suurt võileiba.
Vaja läheb
3 portobello seent
õli
1 spl sinepiseemneid
3 spl BBQ kastet burbooni viskiga
Tellicherry musta pipart
400 g kikerherneid
2 küüslauguküünt
0,5 tl vürtsköömneid
sidrunimahla
soola
tšillihelbeid
3 spl oliiviõli
vett
1 õun
4 viilu haputaigna leiba
marineeritud punast sibulat
idusid
lehtasalatit
Valmistamine
1. Viiluta portobello seened mõne millimeetri paksuseks. Aja pann tuliseks, lisa õli ja seened ning prae krõbedaks. Seejärel vala juurde tummine viskikaste ning sinepiseemned ja sega, kuni kaste on ühtlaselt jaotunud.
2. Kurna ja loputa kikerherned ning mikserda koos vürtside, sidrunimahla ning küüslauguga, järkjärgult lisa juurde vett, et saada kreemine hummus. Soovi korral tuuni maitset endale sobivamaks, näiteks vürtsikamaks või mahedamaks.
3. Lõika lahke viil haputaignaleiba, rösti ning hõõru värske küüslauguküünega. Määri külluslik kiht hummust, seejärel mõned mahlased salatilehed, vastavalt soovile hapukad või magusad õunaviilud, kastmest kleepjad portobellod ning marineeritud punase sibula rattad.
4. Kaunista võiku krõmpsude idudega ning võileib on hammustamiseks valmis!
Kommentaarid (0)