Võileib

Foto: Siim Vahur/Taimne Teisipäev
Vegan toidud
13. juuli 2021, 12:25

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Võileib viskikastmese portobello, hummuse ja õunaga

Valmista Maru Metspalu krõbeda haputaigna võileiba ning avasta maitseka portobello ja krõmpsu õuna põnev kooslus!

Retseptist saab 4 suurt võileiba.

Vaja läheb

  • 3 portobello seent

  • õli

  • 1 spl sinepiseemneid

  • 3 spl BBQ kastet burbooni viskiga

  • Tellicherry musta pipart

  • 400 g kikerherneid

  • 2 küüslauguküünt

  • 0,5 tl vürtsköömneid

  • sidrunimahla

  • soola

  • tšillihelbeid

  • 3 spl oliiviõli

  • vett

  • 1 õun

  • 4 viilu haputaigna leiba

  • marineeritud punast sibulat

  • idusid

  • lehtasalatit

Valmistamine

1. Viiluta portobello seened mõne millimeetri paksuseks. Aja pann tuliseks, lisa õli ja seened ning prae krõbedaks. Seejärel vala juurde tummine viskikaste ning sinepiseemned ja sega, kuni kaste on ühtlaselt jaotunud.

2. Kurna ja loputa kikerherned ning mikserda koos vürtside, sidrunimahla ning küüslauguga, järkjärgult lisa juurde vett, et saada kreemine hummus. Soovi korral tuuni maitset endale sobivamaks, näiteks vürtsikamaks või mahedamaks.

3. Lõika lahke viil haputaignaleiba, rösti ning hõõru värske küüslauguküünega. Määri külluslik kiht hummust, seejärel mõned mahlased salatilehed, vastavalt soovile hapukad või magusad õunaviilud, kastmest kleepjad portobellod ning marineeritud punase sibula rattad.

4. Kaunista võiku krõmpsude idudega ning võileib on hammustamiseks valmis!