Taimetoidu retseptid

JUST SEE, MIDA VAJA | Arbuusipitsa 

Tiina Lebane, 13. juuli 2021 08:14
Universaalne arbuus on kindel täht meie suvises menüüs. Jahutava magustoidu ja värske salati kõrval proovi ka arbuusipitsat. Minule meeldib arbuusiviilule tõsta midagi hapukat, teravat, soolast ja marjast, nagu retseptiski kirjas. Tee järele või kasuta fantaasiat ja sobita oma arbuusipitsa kate ise kokku. 

Koostisosad
1 tk Suur ümmargune arbuusiviil, 2–3 cm paksune
18 tk Marineeritud peediviil
80 g Feta või muu salatijuust
Värsked vaarikad
0.5 tk Väike punane sibul
Rukola, basiilik või spinat
Ürdid või võrsed
Oliiviõli
Palsamikreem
Soolahelbed
Must pipar

Valmistamine

6tk

1. Lõika arbuusiviil kuueks sektoriks, eemalda ettevaatlikult seemned.

2. Aseta sektorid vaagnale ja tõsta igale 2–3 peediviilu. Puista peale murendatud fetat, vaarikaid ja õhukesi sibularõngaid.

3. Lisa rukolalehti (või basiilikut, spinatit) ja meelepäraseid võrseid ning nirista peale veidi head oliiviõli ja paksu palsamikreemi.

4. Puista peale ka veidi soolahelbeid ja pipart veskist ning serveeri kohe.