SELTSKONDLIKUKS MEREANDIDE PÄEVAKS | Rohemerekarbid õlle ja tüümianiga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 spl Õli
4 tk Tüümianioks
2 dl Hele õlu
1 kg (Külmutatud) rohemerekarbid
50 g Või
Sool
Must pipar
Sidrunisektorid ning värsked ürdid serveerimiseks
Valmistamine
1. Puhasta ja haki sibul peeneks, purusta küüslauguküüned. Kuumuta poti põhjas õli ning hauta sibulat-küüslauku koos tüümianivartega umbes 2 minutit, kuni sibul on klaasjas ja pehme. Vala potti õlu ja kuumuta keemiseni.
2. Lisa karbid (külmutatud karpe pole vaja sulatada, võid pakendist otse potti tõsta). Kata kaanega, lase keema tõusta ja keeda madalal kuumusel umbes 5 minutit.
3. Tõsta karbid vahukulbiga potist kaussi. Lisa potti või ja kuumuta, kuni see on sulanud. Maitsesta leem kergelt soola ja pipraga ning vala karpidele. Serveeri koos sidrunisektorite ja värske tüümiani, peterselli või muude ürtidega.
Kommentaarid (0)