Kalatoitude retseptid

SELTSKONDLIKUKS MEREANDIDE PÄEVAKS | Rohemerekarbid õlle ja tüümianiga 

Tiina Lebane, 15. juuli 2021 06:22
Kaunid rohemerekarbid on ehtne seltskonnaroog, mida ilusal suvepäeval koos sõpradega valmistada ja nautida. Tüümianiga maitsestatud õllekastmes aurutatud karbiliha on eriti maitsev. Ole hoolas ja jälgi, et sa õrna karbiliha üle ei keeda. Kõrvale paku kindlasti ciabatta`t või juuretisesaia, mida on hea võirammusasse kastmesse torgata. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 spl Õli
4 tk Tüümianioks
2 dl Hele õlu
1 kg (Külmutatud) rohemerekarbid
50 g Või
Sool
Must pipar
Sidrunisektorid ning värsked ürdid serveerimiseks

Valmistamine

1. Puhasta ja haki sibul peeneks, purusta küüslauguküüned. Kuumuta poti põhjas õli ning hauta sibulat-küüslauku koos tüümianivartega umbes 2 minutit, kuni sibul on klaasjas ja pehme. Vala potti õlu ja kuumuta keemiseni.

2. Lisa karbid (külmutatud karpe pole vaja sulatada, võid pakendist otse potti tõsta). Kata kaanega, lase keema tõusta ja keeda madalal kuumusel umbes 5 minutit.

3. Tõsta karbid vahukulbiga potist kaussi. Lisa potti või ja kuumuta, kuni see on sulanud. Maitsesta leem kergelt soola ja pipraga ning vala karpidele. Serveeri koos sidrunisektorite ja värske tüümiani, peterselli või muude ürtidega.