Tiina Lebane 16. juuli 2021 10:10
Külm kissell on mõnus suvine magusroog. Mahemagusad aprikoosid ja hapukad punased sõstrad on suvekisselli jaoks hea paar. Riivi paksu Kreeka jogurti hulka martsipani ja serveeri koos kisseliga pokaalist.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + kisselli jahtumine

Koostisosad
KISSELL
500 g Värsked aprikoosid
250 g Punased sõstrad, värsked või külmutatud
0.5 l Õunamahl
4 dl Veis (pluss 1 dl)
1 tk Kaneelikoor
0.5 dl Suhkur
5 spl Kartulitärklis
MARTSIPANIJOGURT
400 g Maitsestamata Kreeka jogurt
2 tk Kalevi martsipanibatoon
Röstitud mandlilaastud

Valmistamine

1. Pese ja poolita aprikoosid, võta seeme välja ja lõika viljapoolikud veel kord pooleks. Nopi sõstrad varte küljest lahti.

2. Vala õunamahl ja 4 dl vett potti, lisa kaneelikoor ja suhkur ning lase keema tõusta. Tõsta aprikoosid potti ja keeda 3–4 minutit, lisa sõstrad ja keeda veel 1 minut. Sega tärklis 1 dl külma veega ja nirista segades kisselli hulka, tõsta pott kohe pliidilt ära, keeta ei ole enam vaja. Võta kaneelikoor välja. Kiiremaks jahutamiseks tõsta kissellipott külma veega täidetud kaussi, muul juhul lase maha jahtuda ja tõsta külmkappi.

3. Sega jogurt kausis lahti ja lisa riivitud või noaga peenikeseks hakitud martsipanibatoonid.

Serveerides kissell klaasidesse või kaussidesse ja tõsta jogurtit peale. Kui soovid, puista peale ka röstitud mandlilaaste.