Küpsetised
11. juuli 2021, 07:50

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Mulgi napoleonikook

Jagan teiega lahkunud sõbranna puupliidi ääres kirja pandud Mulgi napoleonikoogi retsepti, millest igaüks rahulikult ja loominguliselt oma versiooni võib teha. See siin on ühe ammuse ilusa mulgimaise suvepäeva originaalretsept.

Vaja läheb:

 

Taignaks

 

  • 60 g võid

  • 0,5 klaasi suhkrut

  • 1 spl viina

  • 2 spl mett

  • 3 muna,  vahustada 0,5 klaasi suhkruga (kui lihtsalt segistada, pole ka hullu)

  • 2 tl soodat + paar tilka sidrunimahla

  • 1,5 klaasi speltajahu

  • 1 klaas kaerajahu

Kreemiks

  • 800 g paksu hapukoort

  • 1,5 klaasi suhkrut, vahustada või lihtsalt segada hapukoorega

  • maitseks vanilli või mõni tilk Vana Tallinnat

Tee nii

 

Sulata paksu põhjaga potis või pannil või, sega juurde suhkur, mesi, viin. Võta tulelt ära. Järk-järgult sega juurde munad, aga kook saab hõrgum, kui munad enne koos suhkruga vahtu lööd. Seejärel sõelu sisse soodaga segatud jahu.

 

Määri küpsetuspaberile käega hästi õhuke kiht tainast, küpseta 180 C juures kuldseks. Ole kannatlik – kihte saab palju.

 

Nüüd tuleb kook vastavalt fantaasiale kihilisena kokku panna, ikka kreemi vahele, ja kui võimalik, siis värskeid marju või hoopis moosi ka.

 

Peale puista küpsetuskihtide puru ja šokolaadipuru. Kaunista söödavate lillede ning marjadega ja tunne, kui tõeliselt ilus on see hetk, milles just nüüdsama viibid. Andesta vaenlastele ja täna Loodust ja Loojat ning ole suviselt siiralt ja häbematult õnnelik!

 

Armastust teie südameisse ja padadesse!

 

Evelin