Mille-feuille kook suviste marjadega

Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
9. juuli 2021, 10:30

NÄDALA KOOK | Mille-feuille kook suviste marjadega

Mille-feuille ehk tuhande lehe kook oma krõbedate leheliste tainakihtide ja suussulava kreemiga on tõeline hõrgutis. Kui sinna veel lisada suviseid küpseid marju, siis on küll söömist raske lõpetada.

Koostisosad
500 g lehttainast
3 sl suhkrut
KREEM
3 muna
2,25 dl suhkrut
3 sl maisitärklist
3 dl piima
1 sl vanillsuhkrut
175 g võid
TÄIDIS
200 g maasikaid
200 g vaarikaid
200 g mustikaid
1 mango
tuhksuhkrut pealeraputamiseks

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Rulli lehttainas õhukeseks 2–3 mm paksuseks ja lõika taldriku või koogivormi abil kolmeks 22 cm kettaks. Tõsta 2 ketast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt veega ja puista peale suhkrut. Ära lõigatud osad pane ka plaadi äärtesse. Küpseta 15–18 minutit, kuni tainas on krõbe. Võta ahjust ja lase jahtuda.

2. Kolmas ketas lõika 8–10 sektoriks. Pane ahjuplaadile, pintselda veega ja puista peale suhkrut. Küpseta 15–18 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.

3. Munad klopi suhkrute ja tärklisega lahti. Piim kuumuta peaaegu keemiseni ja klopi munasegu hulka. Pane pliidile ja kuumuta kuni kreem pakseneb. Võta pliidilt ja lase jahtuda.

4. Vahusta või ja mikserda hulka jahtunud kreem.

5. Koori mango ja lõika viljaliha väiksteks kuubikuteks.

6. Pane tordialusele üks põhi, sellele kolmandik kreemist ning marjad ja mangotükid. Pane peale teine põhi, kolmandik kreemist ning marjad ja mango.

7. Lao nüüd peale tainasektorid. Määri ülejäänud kreem koogi peale ja äärtesse, puista tainapudi, pane marjad ja mangotükid ning puista peale tuhksuhkrut.