Supiretseptid

JUST KUUMALAINESSE! Külm ja mahe avokaadosupp 

Tiina Lebane, 9. juuli 2021 08:14

Külm ja mahe avokaadosupp

Foto: Jaan Heinmaa
Külm avokaadosupp on kõhtu täitev roog, mida kesksuve kuumuses ikka jälle valmistada. Vürtsikas chorizo annab mahedale supile head maitset, aga võid kasutada ka head eestimaist toorvorsti või lihakraami üldse ära jätta ja nautida taimset suppi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
5 dl Jahutatud kana- või köögiviljapuljong
3 tk Suur avokaado
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 dl Hapukoor 10%
0.5 tl Cayenne`i pipar
Sool
Sidrunipipar
1 tk Punane tšilli
4 tk Toorvors või chorizo (150–200 g)
Värske koriander

Valmistamine

1. Valmista kuubikust puljong ja lase maha jahtuda.

2. Poolita avokaadod, eemalda seeme ja kaabi lusikaga viljaliha välja. Pigista peale terve sidruni mahl ja töötle nuimikseriga puruks. Sega hulka jahtunud puljong ja hapukoor, maitsesta Cayenne`i pipra, soola ja sidrupipraga.

3. Kuumuta tšillit kuumal kuival pannil mõlemalt poolt paar minutit, tõsta pannilt ära ja lõika õhukesteks viiludeks.

4. Kui kasutad toorvorste, siis pigista vorstimass pannile ja prae läbi. Kui chorizo`t, siis haki see väikesteks tükkideks ja kuumuta samuti kiiresti kuumal pannil üle.

5. Jaga külm supp kaussidesse ning tõsta igale portsjonile praetud vorstimassi või chorizo`t ja tšilliviilusid. Soovi korral puista peale hakitud koriandrit.