Külm ja mahe avokaadosupp
Foto: Jaan HeinmaaJUST KUUMALAINESSE! Külm ja mahe avokaadosupp
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20–40 min
Koostisosad
5 dl jahutatud kana- või köögiviljapuljongit
3 suurt avokaadot
1 värskelt pressitud sidruni mahl
2 dl 10% hapukoort
0,5 tl Cayenne’i pipart
soola
sidrunipipart
1 punane tšilli
4 toorvorsti või chorizo’t (150–200 g)
värsket koriandrit
Valmistamine
1. Valmista kuubikust puljong ja lase maha jahtuda.
2. Poolita avokaadod, eemalda seeme ja kaabi lusikaga viljaliha välja. Pigista peale terve sidruni mahl ja töötle nuimikseriga puruks. Sega hulka jahtunud puljong ja hapukoor, maitsesta Cayenne’i pipra, soola ja sidrupipraga.
3. Kuumuta tšillit kuumal kuival pannil mõlemalt poolt paar minutit, tõsta pannilt ära ja lõika õhukesteks viiludeks.
4. Kui kasutad toorvorste, siis pigista vorstimass pannile ja prae läbi. Kui chorizo’t, siis haki see väikesteks tükkideks ja kuumuta samuti kiiresti kuumal pannil üle.
5. Jaga külm supp kaussidesse ning tõsta igale portsjonile praetud vorstimassi või chorizo’t ja tšilliviilusid. Soovi korral puista peale hakitud koriandrit.
Kommentaarid (0)