Külm ja mahe avokaadosupp

Foto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 25. juuni 2022 07:38
Külm avokaadosupp on kõhtu täitev roog, mida kesksuve kuumuses ikka jälle valmistada. Vürtsikas chorizo annab mahedale supile head maitset, aga võid kasutada ka head eestimaist toorvorsti või lihakraami üldse ära jätta ja nautida taimset suppi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20–40 min

Koostisosad
5 dl jahutatud kana- või köögiviljapuljongit
3 suurt avokaadot
1 värskelt pressitud sidruni mahl
2 dl 10% hapukoort
0,5 tl Cayenne’i pipart
soola
sidrunipipart
1 punane tšilli
4 toorvorsti või chorizo’t (150–200 g)
värsket koriandrit

Valmistamine

1. Valmista kuubikust puljong ja lase maha jahtuda.

2. Poolita avokaadod, eemalda seeme ja kaabi lusikaga viljaliha välja. Pigista peale terve sidruni mahl ja töötle nuimikseriga puruks. Sega hulka jahtunud puljong ja hapukoor, maitsesta Cayenne’i pipra, soola ja sidrupipraga.

3. Kuumuta tšillit kuumal kuival pannil mõlemalt poolt paar minutit, tõsta pannilt ära ja lõika õhukesteks viiludeks.

4. Kui kasutad toorvorste, siis pigista vorstimass pannile ja prae läbi. Kui chorizo’t, siis haki see väikesteks tükkideks ja kuumuta samuti kiiresti kuumal pannil üle.

5. Jaga külm supp kaussidesse ning tõsta igale portsjonile praetud vorstimassi või chorizo’t ja tšilliviilusid. Soovi korral puista peale hakitud koriandrit.