Kikerhernesalat nagu kartulisalat
Foto: Jaan HeinmaaMÕNUS SUVINE EINE | Kikerhernesalat nagu kartulisalat
Koostisosad
3 tk Konservkikerhernepurk (a 400g)
4 tk Sellerivars
4 tk Suur redis
5 tk Kevadsibul koos roheliste varte ja valgete mugulatega
1 tk Pirn
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 tk Keedetud muna
KASTE
1 dl Maitsestamata Kreeka jogurt
4 spl Majonees
2 tl Mahe sinep
Sool
Must pipar
Hakitud värske till, suur punt
Valmistamine
1. Tõsta kikerherned sõelale ja vala üle külma veega, kuni vesi enam ei vahuta, jäta nõrguma.
2. Poolita sellerivarred pikuti ja viiluta. Lõika redised pooleks ja õhukesteks viiludeks. Haki sibulavarred ja mugulad. Koori pirn, lõika 4 sektoriks ja viiluta. Pigista kohe sidrunimahla peale.
3. Vala kikerherned sõelalt kaussi ja suru kahvliga umbes veerand neist kergelt puruks. Lisa tükeldatud köögiviljad ja pirn. Sega kokku kõik kastmeained, vala salatile ja sega läbi. Lase enne söömist umbes 30 minutit toatemperatuuril maitsestuda.
4. Haki keedumunad kahvliga peeneks ja puista salatile. Puista peale ka hakitud tilli.
Kommentaarid (0)