Purpurmoos

Foto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 5. august 2021 07:12
Tugeva purpurtooni annab suvemarjamoosile üllatav koostisosa – peet. Kiudaine- ja vitamiinirohked tšiiaseemned on siin paksendaja rollis ning tänu nendele jääb moos geeljaks ja hästi määritavaks. Marjad võivad olla nii värsked kui ka sügavkülmast. 

Koostisosad
150 g Keedetud peet
150 g Mustikad
150 g Maasikad
150 g Vaarikad
2 spl Vesi
0.5 tk Värskelt pressitud väikese sidruni mahl
4 spl Suhkur
3 spl Tšiiaseemned

Valmistamine

umbes 650 ml

1. Lõika peedid väikesteks tükkideks ja pane koos marjadega potti. Lisa vesi, sidrunimahl ja suhkur ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda moosi tasasel tulel 15–20 minutit, aeg-ajalt segades.

2. Tõsta pott tulelt ja suru moosimass pudrunuiaga katki. Kui soovid, võid massi ka püreestada.

3. Sega hulka tšiiaseemned, lase umbes 10 minutit seista ja sega moos veel kord hoolikalt läbi, et sisse ei jääks tšiiaseemneklumpe.

4. Jaga moos puhastesse purkidesse, sule kaaned ja lase maha jahtuda. Säilita jahedas.