Hommikusöögi retseptid

PUHKUSEAJA HOMMIKUSÖÖK | Omletimuffinid  

Tiina Lebane, 5. juuli 2021 07:33

Omletimuffinid

Foto: Jaan Heinmaa
Natuke toiduga mängimist on lubatud − valmista tavalise panniomleti asemel omletimuffinid! Võid need ka varem valmis teha ja hoida külmkapis kaanega karbis. Maitsevad hästi ka külmalt.

Koostisosad
2 pk Ameerikapärane toorsuitsupeekon (a 150g)
6 tk Kevadsibul koos roheliste varte ja valgete mugulatega
100 g Feta
12 tk Kirss- või ploomtomat
12 tk Väiksem basiilikuleht
6 tk Muna
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

12 tk

1. Aseta paberist vormid muffinipanni avadesse.

2. Lõika peekoniviilud neljaks ja prae pannil läbi. Vahepeal haki sibulad ja kui peekonitükid on küpsed, lisa pannile ka sibulad ja kuumuta veel paar minutit, kuni sibul muutub pehmeks. Jaga segu vormidesse. Murenda peale fetat ning tõsta igasse vormi ka poolitatud tomat ja basiilikuleht. Klopi munad koos vahukoorega lahti ja tõsta kulbiga vormidesse.

3. Küpseta 180-kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja pealt kuldpruuniks küpsenud. Lase 5 minutit pannil jahtuda, siis tõsta pabervormid restile ja söö omletimuffineid kohe või lase maha jahtuda ja tõsta külmkappi.