Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
11. juuli 2021, 14:00

VAID VIIS KOOSTISOSA: tallekarree suviste köögiviljadega

Kui ostad liha turult, palu müüjal karree lahti lõigata, nii läheb toiduvalmistamine kodus veelgi kiiremini. Liha kõrvale sobita endale meelepäraseid, just praegu oma parimas vormis olevaid kodumaiseid köögivilju, näiteks rediseid. Kergelt vokituna on redised tõelised maitseüllatajad – seest krõmpsud ja väljast kergelt karamellised.

Vaja läheb (neljale näljasele):

  • 8 ribikondiga tallekarreetükk

  • 300 g noori porgandeid

  • 100 g rediseid

  • 200 g suhkruherneid

  • 300 g lehtkapsast

Lisaks:

  • soola-pipart

  • oliiviõli

  • serveerimiseks värsket tüümiani või mõnd muud värsket ürti (koriandrit, peterselli või münti – mida parajasti köögis või peenral on)

Valmista rooga nii:

1. Kui liha on ühes tükis, lõika karree ribide vahelt lahti. Eemalda kelmed ja suurem rasv.

2. Maitsesta tükid mõlemalt poolt soola, pipra ja vähese õliga ning hõõru maitseained lihasse.

3. Puhasta porgandid ja keeda neid 3-4 minutit, seejärel nõruta.

4. Samal ajal kuumuta pannil õli ja prae selles tükkideks rebitud lehtkapsast mõni minut, kuni lehed muutuvad erkroheliseks. Tõsta kapsas pannilt suurde kaussi ja jäta ootele.

5. Lisa pannile veel veidi õli. Voki kuumas õlis pooleks lõigatud rediseid ja porgandeid, kuni need on jumekad. Veidi enne lõppu lisa pannile ka suhkruherned. Kuumuta neid pool minutit ja tõsta kõik pannilt lehtkapsa juurde. Maitsesta köögiviljad soola-pipraga ja sega kenasti.

6. Kuumuta pann uuesti, lisa veidi õli ja pruunista lihatükke mõlemalt poolt 2-3 minutit, olenevalt nende paksusest, kuni tulemus on väljast jumekas ja keskelt veel roosa. Serveeri liha kohe koos köögiviljade ja värskete ürtidega.

 Toit valmib 20 minutiga!