Toiduuudised

LIHTNE JA SUVINE: särtsakas spagetiroog sidruni ja suvikõrvitsaga 

Kristi Rebane, 4. juuli 2021 09:58
Foto: Kristi Rebane

Lihtsamat suvist toitu kui see pasta on keeruline ette kujutada. Maheda maitsega külmpressi oliiviõli ja küüslauk teevad pastaga imet. Hooajalist värskust annab roale suvikõrvits ja vitamiinisärtsu sidrun ning lauale jõudvast pastaroast võib saada pere uus lemmik.

Vaja läheb (neljale):

  • 2 keskmist suvikõrvitsat

  • 400 g spagette

  • 2 küüslauku

  • pool suurt sidrunit

  • paar värske tüümiani oksakest

  • serveerimiseks parmesani

  • 4 sl külmpressi oliiviõli + veidi ka serveerimiseks

  • soola-pipart

Valmista spagetirooga nii:

1. Lõika suvikõrvitsast spiraallõikuriga peened ribad. Võid seda teha ka köögiviljakoorijaga – saad õhukesed lindid, need tuleb noaga ribadeks lõigata.

2. Riivi sidrunilt koor ja pigista välja mahl. Riivi küüslauk. Jäta kõik ettevalmistatud koostisosad ootele.

3. Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli ja prae selles suvikõrvitsat keskmisel kuumusel 5-6 minutit, kuni ribad on poolläbipaistvad. Lisa kõrvitsale ka riivitud sidrunikoor ja küüslauk ning kuumuta rooga veel minut.

4. Samal ajal pane keema spagetid. Tee seda pakil toodud õpetuse järgi soolaga maitsestatud vees, jäta pasta poolkõvaks ehk al dente. Enne spagettide nõrutamist tõsta pool tassitäit keeduvett kõrvale. Seejärel nõruta spagetid ja jäta veidi keeduvett ka potti.

5. Tõsta spagetid suvikõrvitsa juurde pannile, kalla sekka sidrunimahl ja keeduvesi ning puista peale tüümiani. Kuumuta roog läbi, maitsesta samal ajal soolaga.

6. Nirista pastale 3 sl oliiviõli ja sega pannitäis korralikult läbi. 

7. Serveeri rooga kohe pärast valmimist, puista see taldrikus üle riivitud juustu ja musta pipraga. Kõige peale nirista veelveidi oliiviõli.

Roog valmib 25 minutiga!