Grillitud kala
Foto: UnsplashEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Imeline viis kuidas kala grillida
Jaanikuga läheb lahti grillihullus. Kuna liha nõuab kehalt korralikku koormust, et see kraam korralikult ära seedida ja see kraam tegelikult pigem talviseks toiduks tervislik on, jagan teiega täna imelihtsat viisi kala grillimiseks.
1 punase kala filee (lõhe, forell, paalia, angersäga sobivad hästi)
50g kanget vene sinepit
50g mett
näpuga soola
valget pipart
Sega sinep ja mesi omavahel hoolega läbi ja määri sellega kalafilee kokku. Raputa üle soola ja pipraga ning grilli elaval tulel, sütel või tavalises praeahjus kuni pealt kuldpruun on. 10-15 minutist peaks piisama.
Sellel, kel on lihatermomeeter olemas, siis kvaliteetse kala sisetemperatuur võiks mitte üle 50C tõusta – siis jääb kala supermahlane.
Kõrvale paku värsket rohelist salatit sidrunimahla ja oliiviõliga.
Imelist jaaniaega! Jäägem terveks ja kergeks!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)