Salati retseptid
26. juuni 2021, 09:53

ESIMESED VÄRSKED KARTULID | Tzatziki kartulisalat

Esimesed värsked kartulid on nii hõrgud, et maitsevad hästi ka väga lihtsalt valmistatuna. Kreeka köögi klassika – tzatziki kaste- sobib suurepäraselt kastmeks suvisele kartulisalatile. Väheke lahjat majoneesi annab kastmele maitset, kuid selle võib ka retseptist välja jätta. Salat sobib nii iseseisvaks eineks kui ka grillliha või – kala lisandiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Värske kartul
0.5 tk Pikk kurk
300 g Kreeka jogurt
1 dl Lahja majonees
3 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Hakitud mündilehed
3 spl Hakitud murulauk
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kartulid pese hoolikalt puhtaks, poolita ( suuremad lõika neljaks) ja keeda soolakas vees pehmeks,15-17 minutit. Kurna ja lase jahtuda.

2. Valmista tzatziki. Riivi kurk peene riiviga, sega jogurti ja majoneesiga, lisa purustatud küüslauk. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Sega hulka hakitud münt ja murulauk.

3. Sega kaste kartulitega ja serveeri iseseisva roa või grillroogade lisandina.