Taimetoidu retseptid

SÖÖ JA NAUDI | Praetud juust maasikasalsaga  (1)

Pille Enden, 2. juuli 2021 07:08
Paneeritud praetud juust on meeldivalt krõbe ja hea soolane suutäis, millele pakub täiendust maasikasalsa. Juurde võib serveerida värsket salatit ja ka praesai sobib hästi ning mõnus eine ongi olemas!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Prae- või grilljuust
0.5 dl Nisujahu
1 tk Muna
1 dl Riivsai
0.5 dl Õli
MAASIKASALSA
200 g Maasikad
1.5 tl Mesi
0.5 tk Väike punane sibul
0.5 dl Basiilikulehed
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
1 spl Oliiviõli
1 spl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Valmista esmalt maasikasalsa. Marjad haki, pane kausssi, lisa mesi ja lase mõni minut seista,kuni mahla eraldub.

2. Sibul ja basiilik haki ning lisa maasikatele koos riivitud laimikoorega. Lisa õli ning maitsesta äädika, laimimahla, soola ja pipraga.

3. Lõika juust 1 cm viiludeks. Keera esmalt jahus, siis lahtiklopitud munas ja siis riivsaias. Prae pannil õlis igast küljest kuldpruuniks ja krõbedaks. Serveeri maasikasalsaga ja soovi korral ka värske salatiga.