Küpsetised
2. juuli 2021, 09:52

NÄDALA KOOK | Väikesed martsipanikoogid maasikate, vahukoore ja valge šokolaadiga

Minikoogid näevad laual ahvatlevad välja. Väikeseid koogikesi saab küpsetada ekleeri- või spetsiaalsetes väiksetes koogivormides,aga ka väikestes muffinivormides. Viimasel juhul peaks olema küpsetusaeg veidi pikem. Maasikate asemel sobivad muudki suvemarjad, näiteks vaarikad või sõstrad.

Koostisosad
MARTSIPANIKOOGIKESED
100 g Pehme või
1.25 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
100 g Martsipanimass
2 tk Muna
0.75 dl Nisujahu
Õli vormide määrimiseks
KATTEKS
1 dl Rõõsk koor 35%
0.5 spl Suhkur
100 g Toorjuust
100 g Valge šokolaad
150 g Maasikad
4 tl Hakitud pistaatsiapähklid

Valmistamine

7-8 tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Või vahusta suhkru ja vanillisuhkruga. Martsipan riivi ja hõõru või hulka. Munad klopi ükshaaval tainasse. Lõpuks lisa jahu.

2. Pane tainas pritskotti ja pritsi õliga määritud vormidesse nii, et maksimaalselt ¾ vormist on täidetud. Küpseta 23-25 minutit või kuni koogikesed on kuldpruunid ja näpuga vajutades ei anna survele järgi. Lase kookidel vormides täiesti maha jahtuda ja võta siis ettevaatlikult välja.

3. Vahusta koor suhkruga. Hõõru toorjuust pehmeks ja mikserda hulka vahustatud koor.

4. Sulata šokolaad vesivannil. Pane koogid alusele ja nirista peale šokolaadi. Pritsi pritskotist kreemitupsud, pane maasikaviilud ja puista hakitud pähkleid. Hoia serveerimiseni külmas.