Foto: pixabay.com
Toiduuudised
3. juuli 2021, 08:14

Kodukirja köögiuudised: taimsed pihvid, uued jäätisemaitse ja Eesti parimad toiduained

Suvi jagab oma parimaid ande. Küpsevad marjad kipuvad magustoitu ja koogi sisse, angervaks ja põdrakanep lõhnavad hurmavalt, esimesed kukeseened ilmuvad sambla seest ja köögiviljapeenar pakatab värskusest. Nautigem!

Foto: Tootja

Suvel kergemalt

Armastatud lihabränd Maks&Moorits on hakanud valmistama hoopis kergemaid tooteid. Kevadel turule tulnud kanatoodetele on lisandunud taimsed pihvid. Kartuli-kõrvitsapihvid, punapeedipihvid ja kikerherne-porgandipihvid sobivad nii iseseisvaks roaks kui ka liharoogade lisandiks.

Foto: Pille Enden

Eesti parimad toiduained!

Toiduliidu eestvedamisel korraldatud Eesti parima toiduaine konkursi võitjate hulgas on tooteid igale maitsele. Pildilt leiab nii Eesti parima toiduaine 2021 – Maks & Mooritsa koduse hakkliha – kui ka iga kategooria võitjad. Mekkimist jagub kogu suveks. Tasub ära proovida!

Foto: Tootjad

Uued jäätisemaitsed

Igal aastal enne suve muutub niigi rikkalik jäätisemaastik veelgi külluslikumaks. Balbiino on valmistanud magusasõprade heameeleks halvaa-koorejäätise ja Barbarissi kommi maitselise koorejäätise. LaMuu rõõmustab jäätise-sandwich’idega, milles vanilli-, šokolaadi- või sarapuupähklijäätis on kakaoküpsiste ja vanillijäätis kaeraküpsiste vahel.

Foto: Liisi Laanemae

Naturaalne vaarikapüree

Salvesti ökopüreede uustulnuk valmib tõendatud ökoloogilisest põllumajandusest pärit vaarikatest ega sisalda ühtki lisaainet. Magusust annavad juurde orgaaniline õunapüree ja viinamarjamahl.

Suvemaitseline vaarikapüree sobib smuutidesse, lisab särtsu smuutikaussidesse, sellest võib valmistada kihilisi magustoite, tervislikke mahlajäätiseid ning põnevaid kastmeid. Samuti sobib püree kaaslaseks hommikupudrule, naturaalsele jogurtile ja pannkookidele.

Foto: freepik.com

Miks läheb mascarpone vahustades tükki?

Mascarpone on rikkalik kreemine Itaalia toorjuust vähemalt 40% rasvasusega. Suure rasvasisalduse tõttu kipub see liigsel vahustamisel tükki minema. Seepärast tasub vahustada mascraponet külmkapist võetuna, siis on tükkimineku oht väiksem. Koos vahukoorega kreemi valmistades võiks vahukoore eelnevalt pehmeks vahuks lüüa ja siis mascarponega kokku mikserdada.