, 20. juuni 2022 16:36
Eestlaste poolt palavalt armastatud kali valmib rukkijahu või -leiva vesileotise kääritamisest. Leotisvedelik valatakse kaljanõusse ja mõnepäevase kääritamise järel ongi mõnus rüübe valmis. Tänapäeval asenda spetsiaalne kaljanõu lihtsalt potiga.

1 kg rukkileiba
9 l keevat vett
4 sl kadakamarju
500 g suhkrut (selle asemel võib panna ka maitse järgi mett)
50 g presspärmi
Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
€
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
€
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad
Tellimus olemas? Logi sisse
Kommentaarid (0)