Küpsetamata magustoidud
18. juuni 2021, 14:06

NÄDALA KOOK | Küpsetamata pudingukook

Ühes õiges suvekoogis peab olema rikkalik ja õrn täidisekiht, parajalt tugev küpsisepõhi ja palju värskeid marju. Ja mis on samuti oluline – kooki peab olema palju, et ükski külaline ilma ei jääks. Suhkrukattega Ladyfingersi munaküpsised on kui loodud küpsetamata koogi põhjaks, sest kui immutad parajalt vedela toormoosiga, paisuvad küpsised mõnusalt mahlaseks, kuid ei lagune. Juunis-juulis on maasikad ja vaarikad kindlasti kõige ahvatlevamad, kuni järjest hakkavad küpsema ka muudki maitsvad marjad, mida koogile lisada. 

Koostisosad
400 g Maitsestamata toorjuust
1 pk Suhkruga kondenspiim (250g)
1 krp Vanillikastmepulber Ekströms (91g)
4 dl Hapupiim või keefir
2 dl Rõõsk koor 35% (pluss 2dl)
1 tl Vanillisuhkur (pluss 1 tl)
200 g Ladyfingers/Savoiardi küpsised
300 g Maasikatoormoos
0.5 kg Maasikad ja vaarikad
Kaunistamiseks söödavad õied ja meliss

Valmistamine

u 24 tk

1. Sega toorjuust lahti, lisa kondenspiim ja sega ühtlaseks. Lisa segades vanillikastmepulber ja hapupiim või keefir. NB: kui lusikas, millega kreemi segad, suhu satub, siis ära seda enam kreemi sisse pane, sest sülje ensüümide toimel võib vanillikastmepulbriga kreem vedelaks muutuda. Vahusta 2 dl vahukoort 1 tl vanillisuhkruga pehmeks vahuks ja lisa õrnalt segades kreemi hulka.

2. Vooderda kõrgete servadega suure ahjuvormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Aseta küpsised tihedalt üksteise kõrval põhjaks, kui vaja, murra parajamaks, et küpsisepõhi jääks aukudeta. Määri toormoos ühtlaselt küpsistele. Tõsta kreemimass vormi ja silu pealt ühtlasemaks. Kata vorm toidukilega ja tõsta järgmise päevani külmkappi tahenema.

3. Enne serveerimist vahusta ülejäänud vahukoor ja vanillisuhkur pehmeks vahuks ja määri koogile. Lõika maasikad pooleks või viiluta ja jaga koos vaarikatega koogile. Kaunista söödavate õite ja melissilehtedega.