Linnuliha retseptid
21. juuni 2021, 07:00

VALMIB ÜLIKIIRELT | Grillitud kanamaks ja maasikad

Köömnetest, sidrunist ja küüslaugust maitset saanud kanamaks valmib grillil ülikiirelt ning on hõrk ja õrn, kui seda üle ei küpseta. Maks peaks olema pealt pruunistunud, kuid seest roosakaks. Ka pardi või lambamaks sobivad grillimiseks hästi. Koos maksaga küpsenud maasikad on mahlaseks lisandiks. Neid võib serveerida grillil soojendatud tortilladel, lavašil või värske salatiga, head maitset annab ka törts palsamikreemi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
20 minutit + vähemalt 2 tundi marinaadis

Koostisosad
3 tl Köömned
2 spl Oliiviõli (pluss serveerimiseks)
4 tk Küüslauguküüs
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
500 g Broilerimaks
200 g Maasikad
2 spl Palsamiäädikas
4 tk Täisteratortilla
1 pott Basiilik
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine

1. Rösti köömneid kuival pannil, kuni need hakkavad meeldivalt lõhnama ja muudavad värvi, umbes 2 minutit. Kalla pannilt ära ja lase jahtuda. Jahvata uhmris või kombainis peeneks.  

2. Õli, hakitud küüslauk, sool ja pipar sega kausis. Pane sinna kelmestest puhastatud maksatükid ja sega läbi nii, et need oleksid ühtlaselt maitseainetega kaetud. Pane vähemalt 2 tunniks, või üleöö külmkappi.

3. Maasikad lõika umbes 5 mm paksusteks viiludeks ja sega palsamiäädikaga. Lase 10 minutit maitsestuda.

4. Lükka maksatükid ja maasikaviilud vaheldumisi varrastele. Grilli 3-5 minutit, korra ümber pöörates, või kuni maks on pealt pruunistunud ja seest roosakas.

5. Soojenda tortillad grillil.

6. Jaga maks, maasikad ja basiilikulehed tortillale või lavašile ning nirista maitseks peale sidrunimahla ja veidi õli. Soovi korral nirista peale veidi palsamikreemi ja serveeri kohe.