Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
1. juuli 2021, 06:52

SUVINE MEREANDIDE PARADIIS | Sinimerekarbid vürtsikas kastmes

Kui igatsust Vahemere-äärsete reiside järgi veel realiseerida ei saa, võib koduselt vahemerelise õhtusöögi korraldada. Jääb vaid loota, et ka ilmataat seda mõtet toetab. Sinimerekarpe on nii lihtne valmistada ja see läheb nii kiirelt, et neid võib kasvõi igal õhtul teha. Krõbeda koorikuga sai lisaks ja luksuslik eine ongi olemas!

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Sinimerekarbid
2 tk Shalottsibul
1 spl Või
2 dl Valge vein
2 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
2 spl Hakitud petersell
MAITSESEGU
0.5 tk Punane paprika
1 tk Punane tšillipiprakaun
4 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Petersellilehed
2 spl Oliiviõli
Sool

Valmistamine

1. Pese karbid külma voolava vee all puhtaks. Katkised ja karbid, mis pestes ega ka peale koputades ei sulgu, viska minema. Pane sõelale nõrguma.

2. Vahepeal valmista maitsesegu. Püreeri tükeldatud paprika, tšilli, küüslauk, petersell, õli ja sool saumikseriga.

3. Kuumuta või kastruli põhjas, hauta selles hakitud sibulat 3-4 minutit. Vala vein potti ja lase keema tõusta. Lisa karbid, aseta potile kaas ja kuumuta 3-4 minutit, potti aeg-ajalt raputades.

4. Tõsta karbid vahukulbiga kastrulist välja ja jaga kahte kaussi. Avanemata karbid viska ära.

5. Kalla potti koor ja lisa maitsesegu. Hauta 2-3 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Kalla kaste karpidele, puista peale hakitud peterselli ja serveeri saiaga.