SUVINE MEREANDIDE PARADIIS | Sinimerekarbid vürtsikas kastmes
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 kg Sinimerekarbid
2 tk Shalottsibul
1 spl Või
2 dl Valge vein
2 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
2 spl Hakitud petersell
MAITSESEGU
0.5 tk Punane paprika
1 tk Punane tšillipiprakaun
4 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Petersellilehed
2 spl Oliiviõli
Sool
Valmistamine
1. Pese karbid külma voolava vee all puhtaks. Katkised ja karbid, mis pestes ega ka peale koputades ei sulgu, viska minema. Pane sõelale nõrguma.
2. Vahepeal valmista maitsesegu. Püreeri tükeldatud paprika, tšilli, küüslauk, petersell, õli ja sool saumikseriga.
3. Kuumuta või kastruli põhjas, hauta selles hakitud sibulat 3-4 minutit. Vala vein potti ja lase keema tõusta. Lisa karbid, aseta potile kaas ja kuumuta 3-4 minutit, potti aeg-ajalt raputades.
4. Tõsta karbid vahukulbiga kastrulist välja ja jaga kahte kaussi. Avanemata karbid viska ära.
5. Kalla potti koor ja lisa maitsesegu. Hauta 2-3 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Kalla kaste karpidele, puista peale hakitud peterselli ja serveeri saiaga.
Kommentaarid (0)