Kalatoitude retseptid
24. juuni 2021, 07:39

JAANIKALAPÄEVAKS | Sitsiiliapärased grillitud räimed

Põneva ja ootamatu täidisega grillitud räimed pakuvad meeldiva maitseüllatuse, on heaks vahelduseks lihale-vorstidele ning hoopis kergem ka. Rullide täidises on peidus rosinad ja seedermänniseemned, mis annavad kodusele ja lihtsale räimele erilise maitse. Puitvardaid kasutades ära unusta neid eelnevalt leotada.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Rosinad
10 tk Loorberileht
1 kg Räimefilee
2 tk Sidrun
2 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Hakitud petersell
1 dl Riivsai
1 dl Seedermänniseemned
4 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Leota rosinaid ja loorberilehti soojas vees 15-20 minutit. Eemalda hoolikalt räimefileedest luud.

2. Riivi ühe sidruni koor ja lõika siis mõlemad sidrunid õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk ja petersell peeneks.

3. Pane räimefileed nahapool all lõikelauale, maitsesta soola ja pipraga. Nõruta rosinad ja loorberilehed. Sega riivsai, seedermänniseemned, rosinad, küüslauk, petersell ja sidrunikoor. Sega hulka oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga.

4. Tõsta igale fileele 1 sl täidist ja keera rulli. Lükka varrastele vaheldumisi sidruniviilude ja loorberilehtedega.

5. Küpseta keskmisel kuumusel 5-7 minutit, pööra vardaid korra grillimise ajal ümber.