Küpsetised

PUHKUSE ARGITOIT | Ahjupannkook köögiviljade ja hakklihaga  

Pille Enden, 29. juuni 2021 06:50
Vihmasel suvepäeval, kui tekib soov ahi sooja panna, tasub sinna küpsema pista ka üks toekas pannkook. Pannkoogi peale saab panna hooajalisi värskeid aiasaadusi ja seeni. Küpsetise võib valmistada lihaga nagu retseptis, aga ka lihavabalt.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 25-30 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Muna
3 dl Nisujahu
6 dl Piim
2 tl Suhkur
1 tl Sool
0.5 dl Õli
TÄIDIS
1 tk Sibul
2 spl Õli
400 g Veisehakkliha
120 g Suvikõrvits
1 tk Väike paprika
100 g Värsked seened nt šampinjonid või kukeseened
3 tk Tomat
2 tl Kuivatatud pune või pitsamaitseaine
2 dl Riivsai
Sool
Must pipar
Cayenne`i pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Klopi taina ained ühtlaseks ja lase paisuda kuni valmistad täidist.

2. Haki sibul ja hauta pannil õlis 3-4 minutit. Suurenda pliidi kuumust, lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta soola, pipra ja cayenne`i pipraga.

3. Paprika poolita, eemalda seemned ja haki. Suvikõrvits, seened ja tomatid viiluta.

4. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (25x35 cm). Pane ühtlaselt peale hakkliha, paprika, suvikõrvits ja seened. Puista peale riivjuust ja lao lõpuks tomativiilud. Puista peale punet või pitsamaitseainet.

5. Küpseta 25-30 minutit kuni tainas on kuldpruun ja tahe. Serveeri soojalt.