Küpsetised
25. juuni 2021, 12:58

NÄDALA KOOK | Etoni segaduse kook

Maasikaid ei ole kunagi liiga palju! Mõnusas koosluses kuulsast brittide Eton messi magustoidust ja pehmest maasikakoogist, on maasikaid nii koogis kui kattes. Koogi võib päev varem valmis küpsetada ja siis jääb enne serveerimist vaid vahukoore, besee ja maasikatega katta.

Koostisosad
PÕHI
200 g Pehme või
2.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
50 g Jahvatatud mandlid
3 dl Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
4 tk Muna
4 spl Rõõsk koor 35%
250 g Maasikad
2 spl Suhkur
Või vormi määrimiseks
KATTEKS
2.5 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Tuhksuhkur
50 g Beseeküpsised
250 g Maasikad

Valmistamine

12-16 tk

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Või vahusta 2,5 dl suhkru ja vanillisuhkruga. Sega hulka jahvatatud mandlid.

2. Jahu sega küpsetuspulbri ja soolaga. Munad klopi ükshaaval võivahu hulka. Sõelu hulka jahu ja sega ühtlaseks. Sega hulka 4 sl vahukoort.

3. Tõsta tainas küspetuspaberiga kaetud ja võiga määritud 20x30 cm vormi. Pane peale poolitatud maasikad ja puista 2 sl suhkrut.

4. Küpseta 25-30 minutit kuni koogi keskele torgatud tikk väljub puhtana. Võta ahjust ja lase 10 minutit vormis jahtuda. Siis tõsta koos küpsetuspaberiga restile ja lase täiesti jahtuda. Eemalda paber ja pane põhi serveerimisalusele.

5. Vahusta 2,5 dl koort tuhksuhkruga. Määri ühtlaselt koogile, puista peale purustatud beseed ja viilutatud maasikad. Serveeri kohe.

6. Põhja võib valmis küpsetada päev varem ja katta vahetult enne serveerimist.