Suitsuangerjas

Foto: Stanislav Moškov
Toiduuudised
17. juuni 2021, 11:17

KRIIPS PEAL! Kriitilises ohus angerja ja tursa püüdmine on nagu viimase ninasarviku jahtimine, ka lest on ohus

Eestlaste seas palavalt armastatud lest, koha ja ahven on esimest korda jõudnud ohustatud liikide punasesse nimekirja, mistõttu soovitab Eestimaa Looduse Fond nende toiduks tarvitamisest loobuda.

Juba kolmandatkorda jagab Eestimaa Looduse Fond meie mereandide olukorrast lähtuvalt soovitusi, milliseid süüa ja milliseid vältida. Ohustatud kalade hulka kuuluvad ka mitmed Eestis tuntud ja armastatud kalaliigid – näiteks kriitiliselt ohustatud angerjas ja tursk ning Läänemere koha. Iga aastaga läheb kehvemini ka lestal ja ahvenal.

Edasi lugemiseks: