Kalatoitude retseptid
10. juuni 2021, 08:38

KEELE VIIB ALLA! Dipikaste iga ilmaga

Omavalmistatud dipikastme koostises võid kindel olla. Tuunikala annab kastmele hea sügava maitse. Majoneesina kasuta mõnda paksema konsistentsiga kvaliteettoodet, siis ei valgu dipikaste ka soojema ilmaga näiteks kurgitükilt maha.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 prk Suured tuunikalatükid õlis (185g/140g)
1 dl Kvaliteetne paks majonees
1 dl Maitsestamata Kreeka jogurt
1 dl Meelepärane barbecue-kaste
2 spl Mahe sinep
Dippimiseks köögiviljad, juust, maisikrõpsud, leib jms

Valmistamine

1. Nõruta tuunikalakonservist õli välja ja tõsta kalatükid mikserikannu. Lisa majonees, jogurt, barbecue-kaste ja sinep ning püreesta saumikseriga. Pane dipikaste kaanega karpi või purki ja tõsta tunnikeseks külmkappi maitsestuma.

2. Aseta dippimiseks mõeldud toiduained vaagnale ja tõsta dipikaste keskele.