Kalatoitude retseptid

KEELE VIIB ALLA! Dipikaste iga ilmaga 

Tiina Lebane, 10. juuni 2021 08:38
Omavalmistatud dipikastme koostises võid kindel olla. Tuunikala annab kastmele hea sügava maitse. Majoneesina kasuta mõnda paksema konsistentsiga kvaliteettoodet, siis ei valgu dipikaste ka soojema ilmaga näiteks kurgitükilt maha.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 prk Suured tuunikalatükid õlis (185g/140g)
1 dl Kvaliteetne paks majonees
1 dl Maitsestamata Kreeka jogurt
1 dl Meelepärane barbecue-kaste
2 spl Mahe sinep
Dippimiseks köögiviljad, juust, maisikrõpsud, leib jms

Valmistamine

1. Nõruta tuunikalakonservist õli välja ja tõsta kalatükid mikserikannu. Lisa majonees, jogurt, barbecue-kaste ja sinep ning püreesta saumikseriga. Pane dipikaste kaanega karpi või purki ja tõsta tunnikeseks külmkappi maitsestuma.

2. Aseta dippimiseks mõeldud toiduained vaagnale ja tõsta dipikaste keskele.