Sealiha retseptid
23. juuni 2021, 06:29

MAITSVAT JAANIPÄEVA! Grillitud seasisefilee lõigud singivõiga

Kui marinaadis lihade valik võtab kaupluses pea ringi käima, siis mine kindla peale välja ja valmista marinaad ise. Kuna seasisefilee pole kuigi rasvane, siis tee valmis ka singivõi ning tõsta tugev viil igale lihatükile sulama ja lisamaitset andma. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Seasisefilee
0.5 dl Õli
2 spl Sojakaste
3 cm Ingveritükk, riivitult
1 spl Terav sinep
1 tk Värskelt riivitud väiksema apelsini koor
SINGIVÕI
100 g Toasoe või
50 g Toorsuitsutatud seavälisfilee
0.5 tl Küüslaugupipar
Soovi korral värsket ürti

Valmistamine

1. Lõika sisefilee umbes 4 cm laiusteks lõikudeks, suru need kämblaga veidi laiemaks ja madalamaks. Sega õli hulka sojakaste, riivitud ingver ja apelsinikoor ning sinep. Vala kaste lihalõikudele ja mudi käega õrnalt läbi, et kõik lõigud oleksid kastmega kaetud. Tõsta lõigud kaanega kaussi ja lase külmkapis vähemalt paar tundi (või järgmise päevani) maitsestuda.

2. Singivõi tegemiseks haki singiviilud tillukesteks tükikesteks ja sega pehme või hulka. Maitsesta küüslaugupipraga ja kui soovid, haki hulka ka veidi mõnda värsket ürti. Tõsta mass toidukilele, veereta rulliks ja pane külmkappi tahkuma.

3. Tund enne grillimist tõsta lihalõigud toatemperatuurile. Pühi lihalt liigne marinaad ära ja grilli lõigud küpseks. Serveerimisel tõsta igale lihalõigule tükk singivõid, mis kuumal lihatükil mõnusalt sulab ja maitset lisab.