Värske ahjusoe sepik on selline ahvatlus, mis kutsub ahju sooja panema ka keset suve. Retsept on lihtne, pärmi ei pea pelgama ega taina kerkimise peale aega kulutama. Selle asemel pane sai külma ahju ja koos ahju soojenemisega toimub ka kerkimine. Hiline hommikusöök valmib peaaegu iseenesest!
Koostisosad
25 g Pärm
3 dl Käesoe vesi
0.5 dl Tume toidusiirup
2 spl Õli
1.5 tl Sool
6 dl Sepikujahu
2 dl Nisujahu
Valmistamine
1 päts
1. Murenda pärm kaussi ja vala peale soe vesi. Sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa siirup, õli ja sool. Lisa jahud osade kaupa. Sõtku tainast paar minutit, kuni see hakkab kausi ja käte küljest lahti tulema.
2. Puista küpsetuspaberile veidi jahu, tõsta tainas paberile ja vormi see paberit külgedest tõstes piklikuks pätsiks. Tõsta sepik külma ahju ja keera kuumus 200 kraadi peale. Ahju soojenedes kerkib ka tainas ja umbes 40 minuti pärast võid nautida äsja ahjust võetud kuuma värsket sepikut.
Kommentaarid (0)