Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + 2–3 tundi maitsestumiseks
Koostisosad
1 kg Kartulid
0.5 dl Vesi
0.5 tl Puljungipulber
4 spl Valge veini äädikas
4 spl Õli
Sool
Must pipar
4 tk Muna
250 g Redised
1 peotäis Värske petersell, murulauk ja idud
Soolahelbed peale
Valmistamine
1. Pese kartulid (ära koori!) ja pane keema. Lisa keeduvette ka 1 tl soola ja keeda kartulid pehmeks. Vala kuum vesi ära ning jäta kartulid sõelale jahtuma.
2. Kuumuta 0,5 dl vett keemiseni ja lahusta selles puljongipulber. Lase veidi jahtuda. Siis lisa juurde äädikas ja õli ning maitsesta pipra ja vähese soolaga.
3. Koori veidi jahtunud kartulid ja lõika paksemateks viiludeks. Vala kaste kartuliviiludele ja jäta 2–3 tunniks toatemperatuurile maitsestuma.
4. Keeda munad kõvaks, jahuta külmas vees. Koori ja lõika sektoriteks. Viiluta redised, haki ürdid. Enne serveerimist sega muna- ja rediselõigud ning ürdid ettevaatlikult kartulite hulka. Puista peale veidi soolahelbeid ja purustatud pipart.
Kommentaarid (0)