Salati retseptid
11. juuni 2021, 07:17

SEDA PEAB PROOVIMA! Kartulisalat iga suvegrilli lisandiks

See lihtne kartulisalat sobib  tõepoolest nii grillil küpsetatud liha, vorstikeste kui ka kala kõrvale. Vala puljongipulbri ja äädikaga maitsestatud kaste veel soojadele kartuliviiludele ja lase paar tundi maitsestuda, nii on lõpptulemus eriti maitsev. Eriti hea jääb salat esimestest värsketest mugulatest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + 2–3 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
1 kg Kartulid
0.5 dl Vesi
0.5 tl Puljungipulber
4 spl Valge veini äädikas
4 spl Õli
Sool
Must pipar
4 tk Muna
250 g Redised
1 peotäis Värske petersell, murulauk ja idud
Soolahelbed peale

Valmistamine

1. Pese kartulid (ära koori!) ja pane keema. Lisa keeduvette ka 1 tl soola ja keeda kartulid pehmeks. Vala kuum vesi ära ning jäta kartulid sõelale jahtuma.

2. Kuumuta 0,5 dl vett keemiseni ja lahusta selles puljongipulber. Lase veidi jahtuda. Siis lisa juurde äädikas ja õli ning maitsesta pipra ja vähese soolaga.

3. Koori veidi jahtunud kartulid ja lõika paksemateks viiludeks. Vala kaste kartuliviiludele ja jäta 2–3 tunniks toatemperatuurile maitsestuma.

4. Keeda munad kõvaks, jahuta külmas vees. Koori ja lõika sektoriteks. Viiluta redised, haki ürdid. Enne serveerimist sega muna- ja rediselõigud ning ürdid ettevaatlikult kartulite hulka. Puista peale veidi soolahelbeid ja purustatud pipart.