EILSE GRILLIÕHTU TAASKASUTUS | Humalane köögivilja-läätseroog vorstikestega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 tk Sibul
2 tk Suur porgand
2 tk Pastinaak
Meelepärased grillvorstid
Õli praadimiseks
2 spl Mesi või leivasiirup
2 spl Pärmiekstrakt Marmite või teriyaki-kaste, soovi korral
330 ml Tume õlu
1.5 dl Punased kiirkeeduläätsed
Sool
Värske petersell
Valmistamine
1. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Koori porgandid ja pastinaagid ning lõika pikemateks kangideks.
2. Prae vorstid kuumal pannil vähese õliga igast küljest läbi või küpseta grillil, tõsta kõrvale.
3. Pane sibulad, porgandid ja pastinaagid pannile ning prae aeg-ajalt segades 8–10 minutit, kuni köögivili on pehmemaks muutunud. Maitsesta köögivili mee või siirupiga ning pärmiekstrakti või teriyaki`ga, kui kasutad. Vala peale õlu, lisa loputatud läätsed ja lase rahulikult keema tõusta. Hauta 6–8 minutit, kuni läätsed on pehmed, maitsesta soolaga.
4. Tõsta vorstid läätsesegule, keera kuumus maha ja lase roal kaane all veel mõni minut tõmmata.
Serveerimisel puista peale värsket peterselli.
Kommentaarid (0)