Lihatoidu retseptid

EILSE GRILLIÕHTU TAASKASUTUS | Humalane köögivilja-läätseroog vorstikestega 

Tiina Lebane, 14. juuni 2021 07:25
Tume õlu sobib köögivilja ja läätsede hautamiseks hästi, sest tugev mõrkjas humalamaitse on hea kaaslane nii juurviljadele kui loomulikult ka grillvorstidele. Huvitava maitsenüansi annab paks pärmiekstrakt Marmite, kui seda poest ei leia, võid kasutada ka teriyaki-kastet või leppida lihtsalt soolaga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Sibul
2 tk Suur porgand
2 tk Pastinaak
Meelepärased grillvorstid
Õli praadimiseks
2 spl Mesi või leivasiirup
2 spl Pärmiekstrakt Marmite või teriyaki-kaste, soovi korral
330 ml Tume õlu
1.5 dl Punased kiirkeeduläätsed
Sool
Värske petersell

Valmistamine

1. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Koori porgandid ja pastinaagid ning lõika pikemateks kangideks.

2. Prae vorstid kuumal pannil vähese õliga igast küljest läbi või küpseta grillil, tõsta kõrvale.

3. Pane sibulad, porgandid ja pastinaagid pannile ning prae aeg-ajalt segades 8–10 minutit, kuni köögivili on pehmemaks muutunud. Maitsesta köögivili mee või siirupiga ning pärmiekstrakti või teriyaki`ga, kui kasutad. Vala peale õlu, lisa loputatud läätsed ja lase rahulikult keema tõusta. Hauta 6–8 minutit, kuni läätsed on pehmed, maitsesta soolaga.

4. Tõsta vorstid läätsesegule, keera kuumus maha ja lase roal kaane all veel mõni minut tõmmata.

Serveerimisel puista peale värsket peterselli.