Linnuliha retseptid

JULGETELE MAIASMOKKADELE | Kanafileetükid tulises tomati-šokolaadikastmes 

Tiina Lebane, 18. juuni 2021 07:30
Õrna maitsega kanaliha saab tšillises tomatikastmes uue julge maitse, milles on „süüdi“ šokolaad. Olgu see võimalikult tume, sest just nii hakkavad kõik tugevad maitsed ühiselt tööle. Paar pigistust sidruni- või laimisektorist annab vajaliku värskuse, mis tummist üldmaitset hästi tasakaalustab.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšilli
500 g Kanafilee
Õli praadimiseks
2 tl Jahvatatud koriander
1 tl Tšillihelbed
1 tl Paprikapulber
1 tl Kaneel
3 dl Vesi
1 prk Salvesti ürtidega tomatipasta (300g)
2 spl Pruun suhkur
50 g Eriti tume šokolaad (vähemalt 80%)
Laimi- või sidrunisektorid

Valmistamine

1. Koori sibul ja küüslaugud ja tükelda mikserikannu, lisa samasse seemnetest puhastatud ja tükeldatud tšilli ning töötle kõik puruseks seguks.

2. Lõika kanafileed 2–3 tükiks ja pruunista kuumas õlis igast küljest üle, tõsta pannilt ära.

3. Lisa sibula-tšillisegu pannile ja prae segades paar minutit, kui vaja, lisa õli. Lisa kõik maitseained ja prae segades veel minuti jagu. Nüüd vala pannile vesi, lisa tomatipasta, suhkur ja kanatükid ning hauta kaane all umbes 15 minutit, kuni kanaliha on ka seest küps. Tükelda šokolaad ja lisa segades kastmele, kuni see on täielikult sulanud.

4. Serveeri koos keedetud riisiga ja pigista peale tsitrusemahla.