Taimetoidu retseptid

MAITSEV JA SILMATORKAV! Suvikõrvitsalehvik 

Tiina Lebane, 16. juuni 2021 07:37

Ahjus või grillil küpsenud suvikõrvitsalehvik on universaalne: sobib taimetoidu austajale omaette roaks, aga ka igasuguse grillitud liha, kala või vorsti lisandiks. Enne söömist puista peale pisut soolahelbeid, paar keerdu pipraveskist ja värskeid ürte.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 30 minutit maitsestumiseks + 20 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Väiksem suvikõrvits
200 g Feta (plokina)
2 tk Röstitud punane maguspipar (Gourmante)
Värske pune ja tüümian
1 tk Küüslauguküüs
5 spl Oliiviõli
Sool
Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Pese ja kuivata suvikõrvitsad ning lõika lehvikuks: tee kolm sisselõiget suunaga tipust varrekontsuni, ära lõpuni läbi lõika. Aseta iga suvikõrvits fooliumitükile, kui grillid, või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kui küpsetad ahjus.

2. Lõika feta 12 kangiks. Nõruta paprikad marinaadist ja lõika samuti kokku 12 riba. Aseta igasse sisselõikesse fetakang ja paprikariba.

3. Haki pune ja tüümian kaussi, lisa purustatud küüslauk ja õli ning maitsesta soola ja pipraga. Nirista kaste suvikõrvitsalehvikutele ja lase kaetult umbes 30 minutit maitsestuda. Küpseta ahjus umbes 20 minutit või fooliumisse mähitult grillil.