Vegan toidud

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Läätse-kinoakotletid värske salatiga 

Taimne Teisipäev, 8. juuni 2021 07:31

Läätse- kinoakotletid värske salatiga

Foto: Taimne Teispäev

Need krõbedad ja mahlased kotletid valmivad kiirelt ning koos avokaado ja salatiga moodustavad maitsva eine! Retsept on kohandatud blogi Hea Toidu Kodu retseptist ning kogusest valmib neli kotletti. 

Vaja läheb

  • 60 g punaseid läätsesid

  • 60 g kinoad 0,5 tl paprikapulbrit

  • 0,5 tl karripulbrit

  • maitse järgi soola

  • 2 spl õli

  • 1 suur avokaado

  • 1 laim

  • peotäis kirsstomateid

  • 2 vart rohelist sibulat

  • maitse järgi marineeritud jalapenoviile

  • 50 g beebispinatit

Tee nii

1. Pane läätsed ning kinoa potti, lisa näpuotsatäis soola ning kata need keeva veega nii, et vesi ulatub umbes 7 cm võrra teradest kõrgemale. Keeda umbes 20 minutit madalal kuumusel. Kui vett keetmise ajal potist liiga palju välja aurab, võid pool tassi keevat vett juurde lisada.

2. Kui kinoa ja läätsed on keenud pudruks, sega juurde maitseained ning lase 15 minutit jahtuda.

3. Samal ajal puhasta avokaado ning purusta viljaliha koos laimimahla ning soolaga ühtlaseks. Soovi korral lisa mõned viilud jalapenot. Poolita kirsstomatid ning haki roheline sibul.

4. Vormi läätsesegust 4 kotletti ning prae need õlis keskmisel kuumusel mõlemalt küljelt krõbedaks (3 minutit kumbki külg).

5. Serveerides säti kotletid spinatilehtedele, tõsta peale avokaadotamp ning lisa tomat ja roheline sibul.

Samal teemal

01.06.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Mango jäätee
18.05.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Maru Metspalu nori-spinati pannkoogid rebitud kaeraga
10.05.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Chefs For Change’i saadiku Aldur Soosalu kikerherneomlett
27.04.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Vürtsikas bataat maapähklivõi kastmes