Läätse- kinoakotletid värske salatiga
Foto: Taimne TeispäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Läätse-kinoakotletid värske salatiga
Need krõbedad ja mahlased kotletid valmivad kiirelt ning koos avokaado ja salatiga moodustavad maitsva eine! Retsept on kohandatud blogi Hea Toidu Kodu retseptist ning kogusest valmib neli kotletti.
Vaja läheb
60 g punaseid läätsesid
60 g kinoad 0,5 tl paprikapulbrit
0,5 tl karripulbrit
maitse järgi soola
2 spl õli
1 suur avokaado
1 laim
peotäis kirsstomateid
2 vart rohelist sibulat
maitse järgi marineeritud jalapenoviile
50 g beebispinatit
Tee nii
1. Pane läätsed ning kinoa potti, lisa näpuotsatäis soola ning kata need keeva veega nii, et vesi ulatub umbes 7 cm võrra teradest kõrgemale. Keeda umbes 20 minutit madalal kuumusel. Kui vett keetmise ajal potist liiga palju välja aurab, võid pool tassi keevat vett juurde lisada.
2. Kui kinoa ja läätsed on keenud pudruks, sega juurde maitseained ning lase 15 minutit jahtuda.
3. Samal ajal puhasta avokaado ning purusta viljaliha koos laimimahla ning soolaga ühtlaseks. Soovi korral lisa mõned viilud jalapenot. Poolita kirsstomatid ning haki roheline sibul.
4. Vormi läätsesegust 4 kotletti ning prae need õlis keskmisel kuumusel mõlemalt küljelt krõbedaks (3 minutit kumbki külg).
5. Serveerides säti kotletid spinatilehtedele, tõsta peale avokaadotamp ning lisa tomat ja roheline sibul.
Kommentaarid (0)