Joogid
8. juuni 2021, 10:23

KÕIGI SINU SUVEPIDUDE NURGAKIVI | Maasikajook

Maasikajoogita pole ükski suvepidu täiuslik. Selle retsepti järgi valmib joogipõhi, mida võid „pikendada“ üsna mitmel moel: tavalise või gaseeritud veega, Kellukese või mõne teise värvitu limonaadiga. Õuepeol võid jooki serveerida väikestes pudelites või ka joogiklaasides, millele seo ümber eri värvi paelad või kleebi peale erinevad paberiribad, et jooginõud segi ei läheks. Joogi jaoks võid kasutada nii värskeid kui ka külmutatud maasikaid – viimased sobivad joogipõhja valmistamiseks suurepäraselt.

Koostisosad
1 kg Maasikad
1 l Vesi
1 pott Piparmünt
2 dl Suhkur
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Serveerimisel mineraalvesi või mõni värvitu limonaad

Valmistamine

umbes 1,5 l

1. Puhasta marjad, suuremad lõika pooleks ja pane koos veega potti. Kui kasutad külmutatud maasikaid, siis pane need potti otse külmast. Lisa piparmündioksad. Lase keema tõusta ja keeda poikvel kaane all 15–20 minutit.

2. Kurna jook sõelal ja suru maasikamassist võimalikult palju väärt mehu välja. Vala mahl potti tagasi, lisa suhkur ja sidrunimahl ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja vedelik õrnalt keema hakanud. Jaga kuum mahl pudelitesse, sule kaaned. Lase maha jahtuda ja säilita külmkapis (kuni paar kuud).