Supiretseptid

KOSUTUS KUUMAKS ARGIPÄEVAKS | Külm hapupiimasupp redise ja kurgiga 

Tiina Lebane, 7. juuni 2021 07:21
Sellele külmsupile annab terakese särtsu purustatud sibula- ja ürdisegu. See on tore nipp, sest sibula hea teravus on olemas, aga hamba alla ei sattu ühtegi tükki ja nii söövad suppi ka need, kellele toores sibul vastumeelt on. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Värske kurk
Sool
200 g Redised
1 pk Vinnutatud sealihasnäkid (50g)
1 peotäis Värske petersell ja murulauk (või muud ürdid)
1 tk Keskmine sibul
0.75 l Hapupiim
Värskelt pressitud sidrunimahl ja sidrunipipar maitsestamiseks
Peale näkileivatükid või krutoonid

Valmistamine

1. Pese kurgid ja koori, kui koor on paks. Lõika paksemateks viiludeks ja need omakorda ribadeks. Tõsta kaussi, lisa umbes 1 tl soola, sega läbi ja jäta seisma, kuni tegeled ülejäänud ainetega.

2. Pese redised ja lõika samamoodi ribadeks. Lõika ka vinnutatud lihatükid õhukesteks ribadeks.

3. Haki ürdid kaussi peeneks. Koori sibul ja haki ürtide hulka. Lisa kaussi veidi hapupiima ja töötle saumikseriga püreeks. Lisa püreele ülejäänud hapupiim, redised ja nõrutatud kurk. Maitsesta sidrunimahla ja -pipraga.

4. Jaga supp taldrikutesse ning tõsta igale portsjonile liharibasid, näkileivatükke ja värskeid ürte.