Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
300 g Värske kurk
Sool
200 g Redised
1 pk Vinnutatud sealihasnäkid (50g)
1 peotäis Värske petersell ja murulauk (või muud ürdid)
1 tk Keskmine sibul
0.75 l Hapupiim
Värskelt pressitud sidrunimahl ja sidrunipipar maitsestamiseks
Peale näkileivatükid või krutoonid
Valmistamine
1. Pese kurgid ja koori, kui koor on paks. Lõika paksemateks viiludeks ja need omakorda ribadeks. Tõsta kaussi, lisa umbes 1 tl soola, sega läbi ja jäta seisma, kuni tegeled ülejäänud ainetega.
2. Pese redised ja lõika samamoodi ribadeks. Lõika ka vinnutatud lihatükid õhukesteks ribadeks.
3. Haki ürdid kaussi peeneks. Koori sibul ja haki ürtide hulka. Lisa kaussi veidi hapupiima ja töötle saumikseriga püreeks. Lisa püreele ülejäänud hapupiim, redised ja nõrutatud kurk. Maitsesta sidrunimahla ja -pipraga.
4. Jaga supp taldrikutesse ning tõsta igale portsjonile liharibasid, näkileivatükke ja värskeid ürte.
Kommentaarid (0)