EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Tabouleh ehk metsikult mineraalne Lähis-Ida salat
Kevad on paljudele aevastamise ja väsimuse aeg. Keha on pikast talvest kurnatud ning vajab hädasti vitamiine ning mineraale. Olgu siis tänane retsept just selline, mis laetud pilgeni täis kõike, millest üks inimkeha peale talve unistab.
Vaja läheb
250 g kinoad
500 ml vett
2 lühikest kurki
peotäis kirsstomateid
1 granaatõun (saab ka ilma)
3 sl hakitud peterselli
3 sl hakitud münti
1 sl hakitud koriandrit (saab ka ilma)
50 ml head külmpressitud oliiviõli
1 sidruni mahl
soola, pipart
Tee nii
Loputa kinoa sõelal jooksva külma vee all. Nõruta. Lase vesi koos kinoaga keema ning hauta madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lase potis jahtuda.
Haki kurk ja tomatid väikesteks kuubikuteks. Puhasta granaatõunast seemned ning sega kõik ained omavahel. Valmista sidrunimahlast ja oliiviõlist mõnus kaste, maitsesta soola ja pipraga ning sega salat kokku. Sobib süüa eraldi einena või serveerida grillitud kala/liha kõrvale. Naudi kõigi meeltega!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)