Küpsetised

NÄDALA KOOK | Banoffee-britakook  

Pille Enden, 4. juuni 2021 09:27
Selles õhulises koogis on ühendatud brita koogi ja banoffee koogi parimad omadused. Banaani-karamellimaitseline täidis õhuliste tainakihtide vahel maitseb oivaliselt. Maasikaajal võib kooki serveerida marjadega, mis annavad nii välimusele kui maitsele tublisti juurde. 

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
1 dl Suhkur
2 tk Munakollane
1.5 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1 dl Piim
BESEEKATE
2 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 dl Mandlilaastud
BANAANI-KARAMELLITÄIDIS
2 tk Banaan
2 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Suhkur
3 spl Karamellikaste või kondenspiim karamelliga
KAUNISTAMISEKS
100 g Maasikad
1 tk Banaan

Valmistamine

u 8tk

1. Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks Lisa ükshaaval munakollased, klopi või mikserda segu iga muna lisamise järel ühtlaseks.

2. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa tainasse vaheldumisi piimaga.

3. Kata ahjuplaat (25x30 cm) küpsetuspaberiga, määri sellele ühtlase kihina tainas. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 10 minutit.

4. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vahustamist jätkates vähehaaval suhkrud. Vahusta kuni vaht on elastne ja läikiv.

5. Määri munavaht ühtlaselt põhjale ja puista peale mandlilaastud. Pane ahju tagasi ja küpseta veel 15 minutit kuni besee on helepruun ja kuiv. Lase jahtuda.

6. Püreeri banaanid. Vahusta koor suhkruga, vahusta hulka karamellkaste ja sega püreeritud banaanid.

7. Lõika põhi kaheks võrdseks tükiks. Aseta üks tükkidest alusele ja määri peale täidis. Pane teine osa peale ning kaunista maasikate ja banaaniviiludega.