Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
11. juuni 2021, 14:00

NÄDALA HOIDIS: proovi sirelisiirupit!

Imeliselt lõhnavatest õitest valmistatud siirup on kange ja magus ning sobib maitseandjaks kokteilidesse, kohvi- ja teejookidesse. Lisa jäätisesegusse või suvistesse magustoitudesse, lahjendatuna on see lihtsalt üks mõnus ja värskendav suvejook!

Kogus: 1 pudel

  • 2 dl vett

  • 2 dl suhkrut

  • 5 vaarikat (siirupi värvimiseks)

  • 2–4 tl värskest sidrunist pressitud mahla

  • 2 dl sireliõisi

Pane vesi koos suhkruga potti ja kuumuta suhkru sulamiseni. Lisa siirupi värvimiseks mõned vaarikad ja sidrunimahl. Seejärel lisa sireliõied (jälgi, et rohelisi taimeosasid kaasa ei tule) ja kuumuta keskmisel temperatuuril umbes 15 minutit. Jäta segu umbes kuueks tunniks jahtuma-maitsestuma.

Nõruta läbi sõela purki või pudelisse. Säilita külmkapis.