Uudised
7. juuni 2021, 12:36

SELLE KUU AJAKIRJAS | Juuni Kodukirja teemadeks on õnnetoovad sirelid ja lihtsad viisid kodu värskenduseks

Jaanikuu Kodukiri kutsub külla Pärnu kalurimajja, mille kujunduses on külluslikult romantikat ja sirelimustreid. Ka ajakirja aiaosas on juttu kodumaistest sirelisortidest. Kas teadsite, et ühe nimi on Silvi Vrait?

Vanavanaema maja uued suved. Valgeks värvitud puitseinad ja pastelsed toonid annavad ruumidele lõõgastava kerge suveilme. Just nii kujundas vanavanaema majakest suvekoduks noor pere.

Kohtasime ühte ägedat kodukontorit! Miks peaks kodus töötaja olema pere eest kuskil varjul – võib ka end klaasseintega kabinetti eraldada ning sealt möödujatele naeratusi ja lehvitusi jagada. Selline klassikalise kabineti ja moodsa interjööri seguga tööruum on ühel perel, kes õdustas 90ndatel ehitatud eramu.

Nõukaaegsed suvilad on jälle moes! On need ju mõõtudelt hallatavad ja kaasajal hinnatud arhitektuurikeelega. Milline oli õhustik, mil neid rajati ja mida neis hoida, räägib arhitektuuriloolane Triin Ojari.

Soodne koduvärskendus. Kui panna magamistoas ühte seina uus tapeet ja vahetada tekstiilid või värvida ära tüüdanud vannitoa plaadid, võib saada ruumidele uue ilme. Just selliseks kergemaks koduvärskenduseks saab ajakirjast 20 ideed.

Õunapuuõite aeg. Kevadel jäid koduaedades kindlasti silma kaunid iluõunapuud. Anname nõu, milliseid valida?

Grillime mõnuga! Grillitud varajane kapsas või peekoniga grillitud porgandid ning grillil valmivad magusroad - Kodukirja toiduvõlur Pille Enden pakub põnevaid retsepte, millega peret ja külalisi üllatada.

Loe ajakirja siit.