Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
6. juuni 2021, 09:46

Vaid viis koostisosa: grillitud lõhe bulgurisalatiga

Kiud- ja mineraalaineterikas bulgur on superhea grillikõrvane, täites hästi kõhtu ning sobides salatina ka külmalt serveerimiseks. Imemaitsva kala valmistamisel peitub võlu lihtsuses – kala jaoks läheb lisaks grillikuumale vaja vaid soola-pipart, tilgakest oliiviõli ja sidrunit.

Vaja läheb (neljale):

  • 600 g nahaga lõhefileed

  • 1 tassitäis bulgurit

  • pool granaatõuna

  • kaks peotäit värsket münti

  • 1 suur sidrun

Lisaks:

  • soola-pipart

  • 6 sl oliiviõli

Valmista rooga nii:

1. Keeda bulgur pakil oleva juhise järgi pehmeks ja jäta jahtuma.

2. Samal ajal puhasta granaatõun ja haki münt.

3. Riivi poolelt sidrunilt koor ja pigista sellest välja mahl. Teine pool lõika viiludeks ja jäta serveerimist ootama.

4. Sega jahtunud bulgur granaatõunaseemnete, mündi, sidrunikoore ja -mahlaga. Lisa 4 sl oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga.

5. Lõhe küpsetamiseks lõika kala neljaks portsjoniks, pintselda 2 sl oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga.

6. Grilli kala esiteks nahapool all. Mõne minuti pärast keera kalapalad ümber ja küpseta neid, kuni fileed on pealt jumekad ja keskelt valmis. Serveeri lõhet salati ja sidruniviiludega.

Toit valmib 40 minutiga!

Katseta ka maisibulgurit!

Klassikalise nisust valmistatud bulguri kõrval saad maitsva salati ka maisibulguriga.