Foto: Kristi Rebane
Kristi Rebane 11. juuni 2021 09:45

Mahe vanill ja magusad maasikad muudavad lihtsa nostalgilise hommikusöögi hõrguks suviseks desserdiks. Serveeri riisiputru kas soojalt hommikusöögiks või jahtunult magustoiduna.

Vaja läheb (neljale):

  • 1 tassitäis ümarateralist riisi

  • 3 tassitäit piima

  • u 45 g pakk vanillikastmepulbrit

  • 400 g maasikaid

  • 2 sl tuhksuhkrut

Lisaks:

  • 2 tassitäit vett

  • 0,5 tl soola

Valmista magustoitu nii:

1. Mõõda riis kahe tassitäie veega potti, lisa sool ja keeda, kuni vesi on pea täielikult riisi sisse imendunud.

2. Lisa 2 tassitäit piima ja lase riisil aeg-ajalt segades 10 minutit podiseda.

3. Vispelda vanillikastmepulber klaasi külma piimaga ühtlaseks, lisa potti ja sega korralikult riisiga läbi.

4. Kuumuta putru madalal tulel aeg-ajalt segades veel 10 minutit, kuni puder on kreemjas, lisades vajadusel veidi vett. Võta puder tulelt ja lase 5 minutit kaane all haududa.

5. Puhasta ja haki maasikad, sõelu peale tuhksuhkur ja sega läbi. Serveeri riisiputru maasikalisandiga.

Magustoit valmib 40 minutiga!