Toiduuudised

MÕNUS LÕUNA: peedisalati ja idudega vitamiiniburger 

Kristi Rebane, 17. juuni 2021 09:45
Foto: Kristi Rebane

Burks võib olla ka tervislik! Kõmps peedisalat teeb burgeri mõnusalt mahlaseks ning koos lehtkapsa, idude ja avokaadoga on roog kasulik vitamiinipomm.

Burgerid:

  • 4 burgerikuklit

  • 4 meelepärast kotletti

  • soovi korral 4 juustuviilu

  • 2 lehtkapsalehte

  • 1 suur või 2 väikest avokaadot

  • väike peotäis küüslauguidandeid

  • praadimiseks õli

  • soola

Peedisalat:

  • 400 g toorest peeti

  • 1 suur pirn

  • 2 sl oliiviõli

  • poole sidruni mahl

  • 1 sl vedelat mett

Valmista burgereid nii:

1. Salati tegemiseks koori ja riivi toores peet, lõika pirn tikkudeks. Sega kõik salatiained omavahel, jättes veidi sidrunimahla ka avokaado jaoks. Pane salat vähemalt pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.

2. Rebi lehtkapsas paariks väiksemaks tükiks ja prae vähese õliga, kuni lehed on erkrohelised.

3. Puhasta avokaado ja suru kahvliga tükiliseks püreeks, piserda peale sidrunimahla ja maitsesta soolaga.

4. Rösti burgerikuklid kuldseks ja grilli kotletid, soovi korral lisa pool minutit enne valmimist juustuviilud.

5. Burkside kokku panemiseks määri alumistele kuklipooltele avokaadopüreed, kata see lehtkapsa, kotleti, peedisalati ja idudega. Kõige peale aseta teine kuklipool.

Retsepti järgi saad neli külluslikku burgerit!

Samal teemal

12.06.2021
Suvine klassika – burks kapsasalatiga
04.06.2021
REEDE LÕUNAKS: burger aasiapärase kurgisalatiga
28.05.2021
BURGERIHULLUS KOGUB TUURE! Hamburgerite pikk teekond kiirtoidust gurmeeroaks (+ retseptid!)