MÕNUS LÕUNA: peedisalati ja idudega vitamiiniburger
Burks võib olla ka tervislik! Kõmps peedisalat teeb burgeri mõnusalt mahlaseks ning koos lehtkapsa, idude ja avokaadoga on roog kasulik vitamiinipomm.
Burgerid:
4 burgerikuklit
4 meelepärast kotletti
soovi korral 4 juustuviilu
2 lehtkapsalehte
1 suur või 2 väikest avokaadot
väike peotäis küüslauguidandeid
praadimiseks õli
soola
Peedisalat:
400 g toorest peeti
1 suur pirn
2 sl oliiviõli
poole sidruni mahl
1 sl vedelat mett
Valmista burgereid nii:
1. Salati tegemiseks koori ja riivi toores peet, lõika pirn tikkudeks. Sega kõik salatiained omavahel, jättes veidi sidrunimahla ka avokaado jaoks. Pane salat vähemalt pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.
2. Rebi lehtkapsas paariks väiksemaks tükiks ja prae vähese õliga, kuni lehed on erkrohelised.
3. Puhasta avokaado ja suru kahvliga tükiliseks püreeks, piserda peale sidrunimahla ja maitsesta soolaga.
4. Rösti burgerikuklid kuldseks ja grilli kotletid, soovi korral lisa pool minutit enne valmimist juustuviilud.
5. Burkside kokku panemiseks määri alumistele kuklipooltele avokaadopüreed, kata see lehtkapsa, kotleti, peedisalati ja idudega. Kõige peale aseta teine kuklipool.
Retsepti järgi saad neli külluslikku burgerit!
Kommentaarid (0)