Kana-brokolipirukas

Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
30. mai 2021, 06:13

AEGUMATU KLASSIKA | Kana-brokolipirukas

Kana-brokolipirukas on aegumatu klassika, kuid tänu maitsvale valmiskastmele haudub täidis veelgi mõnusamaks. Lehttainas pane pirukakatteks nii, et esmalt lõika tainaribad ja kata vormi servad, seejärel aseta tainas täidisele kogu vormi ulatuses. Nii küpseb tainakate ühtlasemalt ja tulemus jääb kenam.

Koostisosad
Või ja õli praadimiseks
1 tk Sibul
500 g Kanafilee
1 tl Sool
1 tl Jahvatatud muskaat
1 tk Suurem brokoli, tükeldatud
2 pk Koorene sidrunikaste (Food Studio) a 230g
3 tk Võiga pärmi-lehttaina leht
1 tk Muna määrimiseks

Valmistamine

8tk

1. Sulata pannil natuke võid, lisa ka veidi õli ja prae hakitud sibul klaasjaks. Lõika fileed suupärasteks tükkideks ja tõsta pannile. Lisa kuumust ja prae kanatükke mõni minut. Maitsesta soola ja muskaadiga. Eralda brokoli õisikuteks, suuremad poolita, ja lisa pannile. Kuumuta umbes 5 minutit, kuni brokoli hakkab pehmenema. Vala peale sidrunikaste, kuumuta paar minutit ja seejärel vala segu ahjuvormi.

2. Rulli üks tainaleht kergelt lahti ja lõika sellest pikuti kolm riba. Suru tainaribad vormi serva ja pintselda lahtiklopitud munaga üle. Rulli lahti veel kaks tainalehte ja aseta täidisele. Jälgi, et ühenduskohad oleksid tihedalt kaetud ja lõika liigsed ribad ära. Kui soovid, lõika tainaribadest motiive ja aseta tainale. Suru kahvliga tainaserv vastu vormi, määri munaga ja torka tainasse kahvliga auke.

3. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Söö kuumalt.