Vegan toidud
30. august 2021, 10:22

KIIRE JA SOOJENDAV | Läätsekarri bataaditükkidega

Taimne läätsekarri on toitev maitserohke roog, aasia köögi austajate menüüs peaaegu et raudvara. Karripasta, ingveri ja tšilli tulisust ei maksa peljata, sest nii mahedad läätsed kui ka sametine kookospiim tõmbavad särtsu just parajaks maitseühenduseks. Potitäis aromaatset hautist valmib üsna kiiresti ja sobib seetõttu hästi ka pere õhtusöögilauale.  

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
0.5 kg Bataat
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšilli
3 cm Ingveritükk
Õli praadimiseks
3 tl Punane karripasta
1 tl Jahvatatud kurkum
2.5 dl Punased läätsed
7 dl Kuum vesi
1 tk Puljongikuubik
1 prk Kookospiim 400g
Sool
Murulauk või roheline sibul

Valmistamine

Taimne, vegan

1. Alusta sellest, et puhastad ja tükeldad kõik koostisosad valmis. Koori bataat ja lõika paarisentimeetristeks tükkideks. Koori ja haki peeneks sibul, küüslauk ja tšilli. Puhasta ja haki või riivi ingver.

2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles bataadikuubikud kahes osas õrnalt jumekaks. Tõsta kaussi, raputa umbes 0,5 tl soola peale ja jäta ootele. Lisa potti veel veidi õli ning prae sibul klaasjaks. Lisa nüüd ka küüslauk, tšilli, ingver, karripasta ja kurkum ning prae segades umbes minuti jagu.

3. Loputa ja nõruta läätsed ja vala potti. Lisa kuum vesi, puljongikuubik ja bataadikuubikud, lase keema tõusta ja hauta poikvel kaane all umbes 15 minutit, kuni läätsed hakkavad lagunema.

4. Maitsesta soolaga. Viimasena lisa kookospiim, sega hoolikalt läbi ja kuumuta korraks keema.

Serveeri kohe, puistates peale värsket hakitud murulauku või rohelist sibulat.